En tvittertråd til informasjon

Erik Strand, 18.07.2021

Den 13. juli i år twitret Jonas Ali Ghanizadeh følgende.

“Om du deler fra Steigan, Document eller Resett så har du diskvalifisert deg fra all videre debatt.

Sånn er reglene, følg de.”

Jeg passet på å ta skjermdump av Twittertråden, den kan leses her. Relevante undertråder kan leses her, her og her.

Det var et budskap jeg har lite sans for, noe jeg kommenterte, og vil kommentere her. Men først noen ord om hvem Jonas Ali Ghanizadeh er. Jonas Ali Ghanizadeh er en tidligere (nå utmeldt) SV-politiker som er aktiv på Twitter og pt. har 7188 følgere.

Ghanizadeh langer ut mot de som deler fra Steigan, Document eller Resett. Her skal jeg la Document og Resett ligge og konsentrere meg om steigan (dvs. nettstedet Steigan.no). Man kan selvfølgelig være uenig med det som presenteres på steigan.no eller kritisere artikler der. Men nettstedet har kommet med mange gode artikler som korrigerer de etablerte medienes påstander, fremstillinger og unnlatelser. Det er stoff man ikke så lett finner andre steder. Slikt bør deles, ikke forties. Og minst av alt bør man hevde noen diskvalifisert fra “all videre debatt” med de konsekvenser det vil ha.

Noen eksempler på artikler på steigan.no som ikke bør ende i taushet:
Faktisk.no har ikke fulgt egne prinsipper i behandlingen av steigan.no
Medias øredøvende stillhet om de siste WikiLeaks-avsløringene er en egen skandale
OPCW forfalska rapporter for å gi påskudd til bombing av Syria

I en replikk til Ghanizadeh skrev jeg følgende:

“Idiotiske regler skal ikke følges. Har Steigan en godt belagt artikkel om f.eks. brudd på folkeretten, er det feil ikke å dele den.”

Jeg fikk et par tilsvar. Diskusjonen med den så langt jeg kan se anonyme twitreren @Lurifaks7 skal jeg la ligge. Men jeg vil gjengi følgende replikk fra programleder og humorist Hasse Hope:

“Nei, det er feil å dele den.”

Jeg takker programlederen Hasse Hope for bekjentgjøringen av hva han står for. Hvis brudd på folkeretten omtales på steigan.no, og det er den eneste eller beste kilden man har tilgjengelig, ja da får uhumskhetene heller skje i taushet enn at man deler noe fra Steigan. Noen av oss mener at en av medias viktigste oppgaver er å ta tak i forhold som ikke tåler dagens lys. Jeg forstår at Hasse Hope har et noe annet syn på tingene.

Bilde: Man on Mission på Wikimedia Commons


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s