E-post fra Atle Løvaas

Tilbake til oversiktssiden for Altle Løvaas’ sak

Kjære venner.

Er det noen som fortsatt husker kvakksalversaken i Bergen? Jeg tenker da ikke på Anna Pedersdotter som ble brent ute på Nordnes på bålet i 1590, og hvor dr. Vilhelm Schjelderups forfedre med samme etternavn, begge to prester, den ene vistnok biskop, var med å eksekutere Anna på bålet. Lagmannsretten i Bergen dømte Anna på basis av vitneprov fra hennes hushjelp, som påsto at hun hadde sett sin husfru (Anna) fly over byfjellene på et kosteskaft. Ja tenk det, slikt må da alle kunne forstå, at når man har sett sin husfru fly over Ulriken, ja så har man sett sin husfru fly over Ulriken, (eller var det Fløyfjellet?) – og da må jo alle begripe at Anna Pedersdotter måtte være en heks. Ta dere en tur ut på Nordnes folkens, (velkommen til Bergen) og ta en titt på minnestøtten som ble reist like ved Akvariet i 2002. Her er det innhogget i steinen at 350 justismord ble utført fra 1550 til 1700. Tre hundre og femti enkeltmennesker ble brent på bålet bare i Bergen.

Lege Vilhelm Schjelderup stilte opp både i byretten og i lagmannsretten ca 400 år senere, som ekspertvitne på min side, for å forhindre at enda en “heksebrenning” ble utført i kulturbyen Bergen. Det var altså undertegnede denne gangen, riktignok ikke som heks, siden ordet heks er forbundet med det kvinnelige kjønn. Kanskje vi skal kalle prosessen en trollmannsprosess? Kanskje var jeg en slags svart trollmann også i mitt forrige liv, og var en av de 350 som ble brent på bålet der ute på Nordnes? Det skulle ha vært interessant å visst alle navnene på disse ofrene, disse 350 enkeltpersonene, som ble ofre for myndighetenes bestialske overgrep.

Er det noen som tror at “myndighetene” er noe stort bedre nå til dags? Dessverre kan jeg bekrefte at dette ikke er tilfelle.

Tenk hvis ingen lenger orket å protestere mot den “urett som ikke angår deg sev,” som Arnulf Øverland så mesterlig en gang sa i sitt berømte dikt for lenge siden. Tenk hvis vi ikke hadde hatt medmennesker som Dag Hiåsen i menneskerettsorganisasjonen Fampo, eller andre idealister som Erik Strand eller Joar Tranøy, som utrettelig står på for de svakeste av de svake i vårt samfunn. Hvorfor skal 9000 barn interneres og hvorfor er Norge på europatoppen i tvangsinnleggelse innen psykriatiske klinikker? Herregud, hva er det for et samfunn vi lever i? Er det ingen som gidder å bry seg lenger?

Dag Hiåsen hører til sorten medmenneske “som gidder å bry seg.” Han jobber utrettelig, (heter Dag og jobber Natt), mot samfunnets fan’skap, når det trengs. Og det trengs ofte, dessverre. Han har en åndsfrende og alliert i prof. juris Carl August Fleischer, som nyss har skrevet boken “Korrupsjonskultur, kameraderi og tillitssvikt i Norge.” Jeg tror ikke at disse to har møtt hverandre noengang, men en gang i fremtiden, ser jeg for meg at de to vil sitte over halvliteren og diskutere juss og kameraderi her i fedrelandet. Sann mine ord.

Dag har skrevet en saftig anmeldelse av Statsadvokat Walter Wangberg og Bergens Tdende til selveste toppen av maktpyramiden: RIKSADVOKATEN i Kongeriket Norge. Les hva han skriver! Det er kraftig og mektig kost. Det er for meg som saken gjelder, den svarteste hoff-sjef-trollmannen selv – meget heftig lesestoff. Følelsene har fått fritt spillerom under lesningen av de 18 sidene har, og både tårer og latter har fått fritt spillerom. Det kan jeg forsikre.

Det store spørsmålet er nå hva skal den stakkars Riksadvokaten gjøre med dette? Våger han å sette foten ned? Eller våger han å gjøre det motsatte? Våger han å avsette en stasiadvokat? Hmmm….meget interessant.

Ta dere tid til å lese brevet som er meget godt skrevet, men som er veldig tidkrevende å lese. Det er tettpakket med juridiske poenger og problemstillinger, og krever din fulle konsentrasjon. Alle som ikke behersker lesekunsten utover VG-nivå, er herved advart.

Uansett utfallet av saken, vil jeg takke Dag for innsatsen så langt. Ingen andre i dette landet kunne ha skrevet et tilsvarende brev, for ingen andre har sett, eller har villet se, de juridiske konsekvensene som oppsto da Høyesterett avviste saken min, og kalte det en polititabbe. Saken er en skandale, og det har Dag mesterlig fått frem.

Siden brevet er lagt ut på Fampos side, er det fritt frem for enhver å sende det videre til hvem som helst. Ser gjerne at de to som er anmeldt, får det i hende. Jeg kan bare ikke gjøre det selv, siden jeg er inhabil.

Takk for innsatsen Dag. Dette blir spennende. Følg med, følg med. (LEGG DET UT PÅ NETTET, ERIK, RUNE, BJØRGE, KAY OG ALLE ANDRE).

Mvh:
Atle