Vitnesbyrd fra Hallgrim Berg

I boken “Hvem drepte Jan Wiborg?” av Knut Lindh gjengis på side 77 hva tidligere stortingsrepresentant Hallgrim Berg (H) har meddelt om overvåkning og terrorisering:

“Jan Wiborg var ikke den eneste som opplevde innbrudd, trusler og trakasseringer under den opphetede debatten før og etter Stortingets vedtak om at den nye hovedflyplassen skulle ligge på Gardermoen. “For hver gang jeg har uttalt meg om Wiborg-saken, har noe skjedd i leiligheten min i Grønnegate, “uttalte Hallgrim Berg i et intervju i boken Post festum Gardermoen: maktspillet om Gardermoen av Ronald Bye og Finn Sjue. “Jeg meldte dette til politiet og Stortingets presidentskap. Jeg syntes ikke dette var noe hyggelig. Det var innbrudd, utrivelige telefoner og romstering i leiligheten. Og etter at jeg hadde hatt et intervju i Klassekampen 8. februar 1997, kom jeg hjem om kvelden og fant at absolutt alt lys var slått på i leiligheten. Det hadde skjedd på tross av at sikkerhetstjenesten på Stortinget like før hadde montert ny dobbeltlås. Jeg snakket med Overvåkningspolitiet om det. Og de var ikke ukjent med sånt. De snakket om ‘polite warnings’. Høflige advarsler. Etter det prøvde jeg å distansere meg fra saken …”