Hans Andreas Starheim

Den 5. oktober 2004 svarte Hans Andreas Starheim, sentralstyremedlem i Unge Venstre 2002-2003, følgende til Dag Hiåsens Åpent brev til lesekyndige:

“Det har ikkje sått deg at dersom det hadde vore eit einaste menneske i Venstre som faktisk meinte at du har ei sak, at ‘skandalane’ du omtaler er reelle, og at du eller nokon av dine hadde nokon grunn til å føle seg forulempa av Venstre som organisasjon, eller av noko menneske som har handla i eigenskap av å representere Venstre, så ville i gjort kva vi kunne for å imøtekome deg? Trur du verkeleg at eit politisk parti har noko form for interesse for å havne på enden av eit reelt søksmål, eller for den saks skuld i opprivande presseoppslag? Trur du verkeleg at vi sit her på enden av ein ondsinna, og tydelegvis idiotisk konspirasjon for å gjere livet ditt vanskelegare? Trur du verkeleg vi bryr oss det aller minste?!

Hansemann”

I kjent stil kav/vil ikke Starheim tilhenvise noe som helst konkret. At det er et uomtvistelig faktum at organisasjonssjef Stegane har plantet ut uriktige erklæringer om et alvorlig justismord, og at Venstre ikke har villet ta avstand fra dette, har intet å si. For slikt er for utrolig i den verden Starheim vil ha oss til å tro vi lever i.

Starheim fulgte opp 06.10.04 med følgende sympatiske replikk til signaturen Sissel, som skrev at oppførselen til folk på forumet er skammelig når man vet hvor alvorlig saken er, og at for ofrene i de ulike sakene er det et nytt slag i fjeset å lese latterliggjøringen på Talerstolen: “Det er ikkje saka eg latterleggjer. Det er deg”,

Mere hadde det ikke vært nødvendig å gjengi fra Starheim. Vi velger allikevel å ta med enda en smakebit på Starheims nivå. I en replikk til Sissels innlegg 1. desember 2004 gjengir Starheim først følgende: “Mafiavirksomheten er godt dokumentert;-) Jeg er ikke ute etter sympati, men sannheten. Det synes jeg dere også burde være istedenfor å undergrave partiet venstre. Dere skriver under på partiets dødsdom ved å spre disinformasjon, latterliggjøring og stigmatisering. Tror dere virkelig at folk er så dumme at de ikke ser hva dere bedriver? Dere skaper saken som ikke angår saken, en kjent debunker metode. Og jeg står for det jeg har skrevet, dette er en skam for Venstre som parti”.

Starheim hadde følgende svar: “Ja, det er mogleg du har sant. Veit du, eg har ein god ide. Kvifor kan ikkje du og Hiåsen, eller kven det noe er pressekontakt i FAMPO, gå til media med denne saka? Dette er garantert den type sak som til dømes Brennpunkt eller Dokument2 ville plukke opp. Ja, kva veit eg, kanskje kan dette skape grunnlag for eit heilt nytt programkonsept på TVN? Fornemmelse for mafia?

Eg veit at eg ved å seie dette, utsetter Venstre for mykje vanskar, for det er klart at når dei oppsøkande journalistane tek tak i dette temaet, så vil vi ikkje bli levna mykje ære. Men det er ein sjanse eg er villig til å ta, for sanninga må jo fram! Det er jammen rart at vårt fantastiske journalistkorps ikkje allereie har plukka opp denne saka – ei sak som inneheld open mafiaverksemd og konspirasjonar mot folket, og involverer sentrale medlem i regjeringspartiet Venstre”.