Eli Marie Lian

Erik Strand, 05. mai 2021

I går ble jeg klar over en tweet av @EliMLian (Eli Marie Lian). Jeg ble kjent med tweetens eksistens via Twitter-kontoen til Didrik Søderlind, som hadde retweetet den. Hele twittertråden kan leses her.

I tweeten kommenterte Lian dommen mot IS-kvinnen. Lian mente dommen var riktig, men straffeutmålingen lav. jeg kommenterte at jeg var enig i det. Samtidig ville jeg sette saken i perspektiv og peke på hvordan vestlige land har bidratt til å støtte IS. Jeg skrev:

“Enig. Det beste vi kan gjøre er imidlertid å rette søkelyset mot de andre som har bidratt til krig og ødeleggelse i Syria.’

Sitat slutt

Det å lenke til intervjuet med Birkelund falt ikke i god jord. Lian repliserte:

“Er overhodet ikke interessert i å forholde meg til hva Resett-skribenten Lars Birkelund har å si om noe som helst.”

Jeg svarte så følgende: “Du verden. Heller ikke når han gir ut en bok full av referanser som bygger under at norsk politikk gagner IS?”.

Senere, i dag, så jeg at Lian hadde forfattet en ny post på Twitter om at hun hadde sett seg nødt til å blokkere meg:

“Måtte blokkere en fyr som forsøkte å promotere Lars Birkelund i feeden min som en slags utenriksekspert, det går en grense på hva jeg gidder å forholde meg til og Birkelund er langt over grensa.”.

Denne fyren (jeg) har vel egentlig ikke forsøkt å promotere Birkelund “som en slags utenriksekspert”. Det dreiet seg mere om at jeg anbefalte en bok av, og en video med, Birkelund om ett tema – krigen i Syria. Det er et alvorlig tema som Birkelund har forfattet en ryddig bok om. Dette mislikte Lian sterkt. Hvorfor hun misliker det, kommer ikke klart frem, men det nevnes at han har vært skribent i Resett.