De som støtter Rune Fardal

Erik Strand, 11.12.2022

Rune Fardal har over tid gjort seg kjent som en kritiker av det norske barnevernet. Det å kritisere norsk barnevern er i og for seg en respektabel ting. Det er imidlertid mere enn nok å sette fingeren på når det gjelder måten Fardal fører kampen på. Jeg vil anbefale denne artikkelsamlingen og gi ros til bloggen “Ad Hominem?” for å ha skrevet og publisert artiklene. Leseren kan selv gå gjennom artikkelsamlingen og ta stilling. Min konklusjon er at Fardal gjør mere skade enn gavn på et viktig punkt, og at det er noe folk bør forstå når de blir forelagt det materialet jeg viser til i lenken over.

Allikevel er det de som støtter Rune Fardal som en som gjør en positiv innsats mot maktmisbruk i Norge, og som fortsetter å forsvare ham også etter at de blir forelagt materialet jeg viser til. Her er noen eksempler.

Her er skjermdump av en Facebook-post skrevet av Øistein Østgaard, hvor han kritiserer VGs dekning av Rune Fardals gjøren og laden og skriver at Pressens Faglige Utvalg (PFU) skal få noe å bryne seg på når klagene på VGs artikler strømmer inn. Jeg fant det naturlig å vise til at noen – uavhengig av VGs artikler – hadde påpekt hva Fardal står for. Jeg viste også til lenken over. Til det svarer Østgaard følgende: “Du bør kanskje sette deg inn i klagene før du poster mer av det samme sølet som VG baserer sitt personangrep på Fardal på.” Også Oddvar Espegard kom med en replikk til meg, som etterlyste seriøs opposisjon: “ja du og den seriøsiteten sin, den vil jeg gjerne se”.

Østgaard har ellers kommet med positiv omtale av Hans Jørgen Lysglimt.