Hjem > Media

VG sensurerer rått i kommentarfeltene
Erik Strand, 21. februar 2018

Jeg har ved en rekke anledninger opplevet at kommentarer jeg har postet i VGs kommentarfelt,har forsvunnet som dugg for solen. Dette til tross for at jeg vanskelig kan se at det er noe upassende ved de slettede kommentarene. Ved et par anledninger har jeg tatt skjermdump før og etter slettingen. Slettingen blir således dokumentert, og leseren kan selv ta stilling til om undertegnede har skrevet noe upassende som VG bør slette.

Legg merke til at det jeg skrev om, på litt ulikt vis dreier seg om kritikkverdige forhold i det norske samfunnet - forhold media i høyeste grad burde tatt opp i stedet for å sensurere i kommentarfeltene.

Den 28. november 2017 skrev VG om at seks rådgivere sluttet i Arbeiderpartiet. En person skrev i kommentarfeltet at Støre med sin bakgrunn ikke var noen god forntfigur for Arbeiderpartiet. Jeg brukte anledningen til å hevde at Støres bakgrunn ikke var det viktigste, men hva han stod for og hva han gjorde. Min kommentar finner du som kommentar nummer 11 i denne skjermdumpen. Denne skjermdumpen viser at min kommentar ble slettet. Man ser at min kommentar er borte. Samtidig er flere svar til vedkommende jeg skrev replikk til, kommet til.

Artikkelen jeg lenket til i kommentaren, kan man lese her.

Den 15. februar hadde VG en artikkel om bruk av konsulentet i Oslo skolen og kritikk av denne bruken. Jeg skrev en kommentar hvor jeg viste til andre forhold i Oslo-skolen det kunne være verd å se nærmere på. Kort tid etterpå var kommentaren slettet. Man ser av denne skjermdumpen at min kommentar ikke lenger er synlig, mens nye kommentarer er kommet til.

Artikkelen jeg lenket til i denne kommentaren, kan leses her.

Så sent som i dag fikk jeg et annet eksempel på VGs sensur. Under en artikkel om russiske nett-troll var en leser inne på tanken at også norske nett-troll kunne jobbe for norske myndigheter. Jeg svarte ved å vise til at det var kommet frem at også vestlige myndigheter engasjerte nett-troll. Jeg underbygget det ved å vise til denne lenken. Som man kan se av denne skjermdumpen, ble også denne kommentaren fjernet.